Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Jan. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

gGomba_tra_Zld_Sziget_Kr_Tata_www.zszk.hu_zoldszigetkorgmail.com

Gombatúra

- Beszámoló -

A Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület immár hagyományos Gombaismereti túrája 2012. október 13-án - az időjóslókkal ellentétben- verőfényes szép őszi napon került megrendezésre.

A hosszú száraz nyár után a mostanában leesett jelentős csapadékmennyiség növekedésre indította a gombavilágot, eredményeként számos olyan gombafaj is „kidugta a fejét”, amely a nyárra lett volna jellemző.

Jól jártak, akik a sok városi program közül ezt választották. A velem gombagyűjtő kirándulásra vállalkozók szinte mindannyian legalább egy ebédre való ehető és ízletes gombát gyűjthettek. 48-an jöttek velünk és a Gorbától lefelé Agostyánig tartó erdőben, az út két oldalán számos gombafajt gyűjthettünk be, zömében Őzlábgombákat, Gyűrűs tuskógombát, Laska gombát, Aranytinórút, Barna érdestinórút. Természetesen jócskán előfordultak mérgező és nem ehető gombafajok is. A begyűjtött gombazsákmányt az agostyáni könyvtár udvarán vizsgáltam át.

A családi kirándulást Gombik Gabó óvónéni vezette, ők vagy 100-an (!) a szőnyi óvodásokkal voltak és a Tojáshegy mögötti erdőben gombásztak. A késődélután folyamán még az Arborétumba is bebocsátást kaptunk , ahol aztán néhány igazán ritkaságszámba menő fajjal is gazdagíthattuk a fajlistánkat.

A nagyszámú sereg gyűjtésének eredményeképpen a Miskolci Gombász Egyesület elnöke, Béres János Úr által kerültek tudományos meghatározásra és ebből  megrendezésre került az immáron  XI. Gombakiállítás, amelyen 157 gombafaj kerül az érdeklődő közönségnek kiállításra. A kiállítás két napon keresztül volt megtekinthető és sok iskolás és óvodás csoport látogatta meg.

Köszönöm Vig Szilveszter segítségét, aki az északi oldalon gyűjtő csoportot vezette le (Szomód) irányába…

 

Liszt András

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89