Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Jan. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

emblma

XX. Nyári természetismereti Tábor

Idén immáron 20. alkalommal rendezzük meg hagyományos Nyári Természetismereti Táborunkat, ahová Téged is szeretettel várunk!

Ha szívesen gyönyörködsz a Természet szépségeiben, ha szeretsz kirándulni, sátrazni, beszélgetni, ha szeretnél eltölteni tíz remek napot egy remek társaságban, akkor köztünk a helyed!

Ideje: 2011. júl. 22 - 31 (péntek-vasárnap)(10 nap)

Helye: Vértes, Körtvélyespuszta

Megközelítés: Autóval, (busszal és gyalog)

Részvételi díj: 10.000 HUF

Érdeklődni:

Oláh András tábor szervező: 20/596-4880, vagy 30/549-2006

Mocsi Ádám tábor szervező: 70/385-7981

Szalay Zsuzsanna táborvezető: 70/285-2836

www.zszk.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

A Hagyomány Kötelez:

Nálunk az egészen fiatal általános iskolásoktól a fiatalos nyugdíjasokig mindenki megtalálja a saját korosztályát. A tábor nomád jellegű: sátrakban alszunk, és helyben főzünk az avar kori tűzhelyünkön, amit mi magunk építünk. Itt biztosan találsz az érdeklődésednek megfelelő feladatot, a szakmai munka ugyanis több csoportban zajlik. A botanikus-geológus, a vízvizsgáló és az állattanos csoportban megismerheted a vidék természeti értékeit, és hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel köthetsz barátságot. Szórakozásra is bőven akad lehetőség: túrázás (gyalog vagy kerékpárral), sport, előadásokat is hallhatunk. Az estéink is jó hangulatban telnek, a tábortűz mellett beszélgetünk, zenélünk, megosztjuk egymással élményeinket.

Amit mindenképp hozz magaddal:

Sátor, hálózsák, polifoam, zseblámpa, zsebkés, tisztálkodási eszközök, evőeszközök (kanál, villa, pohár, mélytányér/műanyag v. zománcos), 10 napra elegendő váltás ruhanemű, cipők, gumicsizma, hosszú-rövid nadrág, gyógyszer (amit állandóan szedsz, és ebben az esetben a táborvezetőnek tudnia kell arról, milyen természetű a betegség), határozókönyvek (az érdeklődésnek megfelelően), gyűjtő eszközök, írószerszám, füzet, egy fél napra elegendő hidegélelem a megérkezéskor, naptej, szúnyog-kullancs riasztó.

Ami jó, ha van:

Kerékpár (és javítókészlet!), Láthatósági mellény, távcső, hangszerek (gitár, fúvósok, ütősök).

Ami még jöhet:

1 üveg jóanyád megunt tavalyi lekvárja, gyümölcs és zöldség (amiből annyi van nálatok, hogy már a kutyának sem kell) - a közösbe, társasjáték, labda (habár nem ez lesz a fő kikapcsolódás).

Ami nem jöhet:

Rádió, magnó és egyéb zajkeltő és figyelemelterelő eszközök, édességek, szörpök, kólák, rágó. Látogatókat (még a szülőket sem) nem szívesen fogadunk, mert megzavarják a tábor napi munkáját. Ha mégis ragaszkodnak hozzá, akkor délután jöjjenek, de ajándékot (süti, gyümölcs) akkor hozzanak csak, ha abból mindenkinek jut!

Táborvezető: Szalay Zsuzsanna 70/285-2836

Csoportvezetők: Törökné Ruppert Zsuzsanna, Mocsi Ádám, Oláh András, Hári Soma

A 10 napi táborozás költsége- figyelembe véve a szponzori támogatásokat, a pályázatokon elnyert pénzeket- csupán 10.000.- Ft lesz, ami a táborban fizetendő. A pályázó gyermekek részére díjmentes. A táborozás teljes költsége egyébként kb. 30.000.- Ft lenne!

A tábor - szokásainkhoz híven- nem munkatábor, de nem is csupán semmittevő üdülőhely. Itt mindenkinek meg kell találnia a helyét valamelyik csoportban (botanikus-geológus, állattanos, a vizet és annak élővilágát kutató) és részt kell vennie a tábor napi életében, a táborrend betartásában, a reggeli, ebéd, vacsora elkészítésében, mosogatásban, stb. A napi főzést az ügyeletes csoport készíti el felnőtt irányítással! Így azt esszük, amiben közre is működtünk! A tábor munkájában mindenki tehetsége szerint vegyen részt elejétől a végéig! Nemkívánatos a néhány napos részvétel, mert így nem tud részt venni az élménydús berendezkedésben (csak a készbe csöppen bele), és nem vesz részt a táborépítésben, bontásban, ami már nem annyira élvezetes, de azt is meg kell csinálni!

A céljainkhoz híven a TERMÉSZETET megőrizzük, nem szennyezzük ottlétünk ideje alatt, csak a legszükségesebb beavatkozásokat hajtjuk végre!

Csak egészséges (fertőző betegségben nem szenvedő) táborozhat velünk.

A táborban lesz mobil telefon, amin lehet érdeklődni, vagy üzenetet hagyni. Térerő akad, csak meg kell keresni, ezért lehetőleg üzenetet küldjünk.

Oláh András tábor szervező: 20/596-4880, vagy 30/549-2006

Mocsi Ádám tábor szervező: 70/385-7981

Szalay Zsuzsanna tábor vezető: 70/285-2836

Áram van a táborban elemtöltésre, telefontöltésre.

WC és fürdő helyiség is van, de az ivó és fürdővizet, valamint a wc öblítővizet magunknak kell hordani a tábor közeli kúttól.

Aki autóval érkezne és van szabad helye, az jelezze a lehető legjobb helykihasználás miatt!

Aki busszal szeretne jönni, annak a Tatabánya-Bicske, vagy Tatabánya-Budapest vonalat kell figyelnie és a (Tatabánya)-Birkacsárda megállónál kell leszállnia, de innen még 3km-t kell gyalogolni az aszfaltozott úton (a K és K+ turistajelzést követve). (Jelzésre akár le tudunk menni autóval)

Bármi kérdés felmerül, hívjon mindenki bátran!

Köszönettel,

Oláh András

elnök


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89