Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Jan. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

mnvh_mocsi_adam_kem_videkfejlsztesi_referens

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensei

Minden vidéken élő,  és vidékfejlesztésben érintett személyt, szervezetet, intézményt, önkormányzatot biztatok a hálózathoz való (ingyenes) csatlakozásra!
KATTINTSON IDE: WWW.MNVH.EU (lap teteje regisztráció)

Február elsején 15 megyében, megkezdték munkájukat a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensei. A referensek fő feladata a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) megyei szintű képviselete. Ennek részeként információs pontot működtetnek, Integrált Közösségi és Szolgáltató Terekben bemutatják a Hálózat aktuális havi tevékenységét, illetve megyei sajtókapcsolatok ápolásával elősegítik annak nyilvánosságát. Kapcsolatot tartanak a hálózati tagokkal, és aktívan hozzájárulnak a tagság bővüléséhez. Megyéjükben támogatják az MNVH vidékfejlesztési projektötleteinek megvalósulását, a projektötletek benyújtásához információs segítséget nyújtanak a lehetséges partnereknek, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a támogatást nyert projektötletek megvalósulását, a megvalósultakról adatbázist készítenek, és jó gyakorlatokat gyűjtenek. Megyei szinten továbbépítik és hálózatosítják az MNVH programjait. Intenzíven tartják a kapcsolatot a Hálózat Tanácsának megyei tagjaival. Régiós szinten, az adott régió többi megyéje referenseinek együttműködésével időről időre összehívják a Tanácsot, amely rendezvényeken segítik a tagokat, hogy bekapcsolódjanak az MNVH programjaiba. Rendszeresen részt vesznek a referensek számára meghirdetett és ajánlott képzéseken, országos szakmai rendezvényeken. Megyei szinten támogatják a vidékfejlesztési tervezést, különös tekintettel a 2014–2020-as európai uniós költségvetési időszakra vonatkozólag, és elősegítik a rendezvényeken való részvételt a vidékfejlesztés szereplői számára.

Komárom-Esztergom megyében Mocsi Ádám (Természetvédelmi mérnök; Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület elnökségi tagja) került kiválasztásra. Az ő programját olvashatjuk a fentebb leírtak mellett.

A megyei MNVH információs központ irodáját Tatán kívánom működtetni egy civil szervezeteket fogadó irodaházban. Tata város Komárom-Esztergom megye központjában fekszik ez által a távolabbi településeken élők is könnyű szerrel megközelíthetik a már egyébként is ismert irodát. A 2013.02.01.-2013.12.31.-tartó munkaprogramomban széleskörű figyelem felhívási tevékenységet kívánok folytatni a magyar vidékről alkotott pozitív megítélés erősítése érdekében. Különböző rendezvényeken és fórumokon kívánom népszerűsíteni és bemutatni az MNVH tevékenységét és programjait. Részt kívánok venni a referensek számára meghirdetett és ajánlott képzéseken, országos szakmai rendezvényeken, tapasztalatcseréken, valamint minden releváns rendezvényen, ily módon is népszerűsíteni a programot. Ezáltal saját magamat is fejleszthetem, valamint információval is szolgálhatok – szolgáltathatok az érdeklődő partnereknek.

A helyi és a megyei szintű sajtóorgánumokban is prezentálni kívánom a programot:
- Megyei rádiókban riport
- Megyei, helyi, környékbeli újságokban cikkek megjelenítése (megyei lapok, helyi települések lapjai)
- Nemzeti park kommunikációs csatornáinak felhasználása
- Megyei és helyi egyesületek és szervezetek, elektronikus tájékoztatása
- Tourinformok (TDM), Önkormányzatok, Járási hivatalok, Kistérségi társulások, Natúrparkok, Helyi Akciócsoportok tájékoztatása
- Közép- és Felsőfokú iskolák tájékoztatása
- Honlapokon való megjelenítés
Együttműködés-építést kívánok végrehajtani, ami által a különböző szférák és szervezetek megismerhetik egymás. Így kölcsönös támogatásban és együttműködési programokban vehetnek részt a szereplők. A térségen belüli kohézió így erősödhet és a szinergikus hatás növekedhet.
További feladatok és célok: adatbázis létrehozása/karbantartása, regisztrációs folyamat ismertetése, segítése, közvetlen információnyújtás az MNVH programjairól. A tevékenységükben a vidékfejlesztéshez kiemelten kapcsolódó önkormányzatok, civil- és nonprofit szervezetek, intézmények és vállalkozások megismerése, kapcsolatfelvétel és konkrét együttműködések generálása a szervezetek között.
A munkaprogram részét képezi a megyei vidékfejlesztéshez kapcsolódó szervezetek (összes szférából) együttműködésének generálása, amit előtte egy adatbázis készítés előz meg. Itt össze kívánom gyűjteni az összes megyei releváns szervezet (civil, önkormányzat, vállalkozás, oktatási intézmény, állami intézmény – hatóságok) adatát és egy rendezett információ halmazba integrálni.

A munkaprogram következő (állandó jellegű – folyamatos) része, illetve feladatai:
- A megyei MNVH információs központ irodájában a vidékfejlesztési projektötletek megvalósulásának folyamat-támogatását biztosítanám, ami a megyei pályázók – partnerek munkáját jelentősen megkönnyítené.
- A 'Vidékfejlesztők és Tervezők Hálózati Együttműködése' program kistérségi párbeszéd-fórumainak megszervezését kívánom elvégezni (valamennyi kistérségben, a központilag kidolgozott módszertan szerint), közre kívánok működni a regionális tervezői munkacsoport munkájában, beszámolni az eredményekről, a kapcsolt információs felületeket gondozni, részt venni a 2014-20-as tervezéssel kapcsolatos szakmai eseményeken, valamint tervezési folyamatot segítő javaslatokat megfogalmazni.
- A MNVH Tanácsa megyei tagjaival való intenzív kapcsolattartást kívánok folytatni, az MNVH programjaiba történő bekapcsolódásuk segítése végett. A tanács tagjaival régiós szinten rendszeresen (2-3 havonta történő) össze kívánom hívni (3 megyei referens kooperációjával) amely biztosíthatja a tanácstagok munkájának szervesülését.
- Nemzeti Vidékstratégiában foglalt feladatokhoz kapcsolódó szakmai eszmecserék, képzések, helyi tervezési fórumok és fejlesztési műhelyviták lebonyolítása.
- A Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt vidékfejlesztési programjainak támogatása, szakmai-tudományos alapú figyelemmel kísérése.
- Részvétel az Európai Vidékfejlesztési Hálózat munkájában.

Minden vidéken élő és vidékfejlsztésben érintett szereplőnek ajánlom a hálózathoz történő (ingyenes) csatlakozást!

www.mnvh.hu_fejlec

KATTINTSON IDE: WWW.MNVH.EU (lap teteje regisztráció)

További információ:

Helyi információ:
Mocsi Ádám
2890 Tata, Erzsébet tér 13.
70/385-7981

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Központi információ:
NAKVI
1223 Budapest Park u. 2.

1/362-8100
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89