Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Ápr. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

Kedves Mindenki !


Kicsit megkésve, de örömmel számolok be a három napos Fertő-tó kerülő bicótúráról, mivel nagyon jól sikerült.
Június 1-én a tatai állomáson, még szemerkélő esőben vártuk nyolcan a vonatot, de mire Fertőszentmiklósra értünk, már napsütés és még négy túratárs várt minket autóval. Végig volt kísérőautó így nem kellett minden cuccot cipelni. Ezúton is köszönet érte.
Első napi útvonal: Fertőszentmiklós, Fertőd,Pamhagen, Apetlon,Illmitz,Podersdorfi camping.
A kerékpárút az egész osztrák területen jó minőségű, széles, útközben több pihenőhely, kilátó van, a cseresznyefák sem elhanyagolhatók.
Az első nap derült egünk, de méretes pofaszelünk volt. A Fertő- tavat először az Illmitzi kikötőben láttuk meg, ahol egy kis kávézást, fagyizást is megejtettünk.Öröm volt a szépen művelt földek mellett, tiszta környezetben bicajozni. Útközben sok szelíd vadludat láttunk, többségük elment, de volt olyan is amit ki kellett kerülgetnünk. A podersdorfi campigbe hatóra körül érkeztünk.Lepakoltunk, ettünk, kártyáztunk, ittunk  "villányi colát ". Este jót sétáltunk a parton és a kikötőben.
Reggel borus időre, szemerkélő esőre és a parton sok füvet csipegető vadlúdra ébredtünk. A borús idő úgy délig meg is maradt, de délutánra megint szép időnk lett. A sok nádas miatt a partra kevés helyen lehet lemenni, de egy ilyen hely pl: Breitenbrunn, ahol a parton camping is van, ami jó lesz, ha majd vizen jövünk. Donnerskirchenben tartottunk ebédszünetet egy szintén kultúrált, tiszta pihenőhelyen. A következő megálló már az aznapi cél Rust volt.Aki erre jár, ki ne hagyjon egy sétát. Nagyon szép a főtér, a gondozott régi épületek, a sok  gólya, és persze jól esett a sör is! Szállásunk itt is a tóhoz közel volt. Egyébként Podersdorfban átlag 3500-ft, Rustban 3000-ft/ főnek megfelelő euro a sátrazás, ha kerékpárral jövünk.
A harmadik napunk végig napsütésben telt, a dombok miatt kevesebb meleg is elég lett volna. Pirultak az arcok, emelkedett a pulzus. Mörbischnél egy kis pihenő és cseresznyeszedés után tértünk vissza Magyarországra. Hamarosan elértük Fertőrákost, kitekertünk a kikötőbe. Ritka szép látvány az utcányi nádtetős , cölöpökön álló épület. Nagyon ajánlok itt is egy sétát.
Útközben már csak Hegykőn  és Fertődön álltunk meg, egy kis evés- ivásra.
A magyar részen is nagyrészt van kerékpárút, de a minősége és szélessége már kifogásolható, útmenti pihenőhelyet nem láttunk.
Az úton egyébként a legkisebb baleset sem történt. A három nap kellemes, vidám hangulatban telt. Szép utat tudhatunk magunk mögött, valószínűleg még visszajövünk.

Váljék Mindenki egészségére!!!


Vigné Adrienn

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89