Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Ápr. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

P2260006

Február 26-án, szombaton reggel 9 órakor Tatán a Berta Malomnál találkoztunk 47-en túrázó kedvűek, és 3 energia gazdag kutya.

Ragyogó napsütésben telt az egész nap, mint általában mindig, most is kedvezett az időjárás számunkra. Elnökünk Oláh András, a túrát megkezdve elmondta a túrával kapcsolatos tudnivalókat, mesélt az októberben megrendezett Mikovinyi Sámuel emlékére rendezett Által-ér evezős túráról és elmondta, hogy merre is fogunk kirándulni. A jelenlevőknek büszkén mesélte el, hogy Egyesületünk tagjai megnyerték a KÉVE Alapítvány által szervezett „Kölcsönkapott Föld” vetélkedő országos döntőjét! Ezután elindultunk 13 km-es túránkra az Által – ér mentén a Duna irányába. Menet közben megnéztük a folyó műtárgyait, veszélyesebb szakaszait, hogy az októberi evezős túrán már felkészültebbek legyünk. A csapat kisebbik része Dunaalmás elején elbúcsúzott és a 12h-i busszal visszaindult Tata felé, de a nagyobbik fele továbbindult a 11-es út alatti zsilip felé és elgyalogolt a Dunáig. Innen visszaindultunk a régi malomhoz, ahová a korábbi években a Mikoviny túra is beérkezett, megtekintettük Kaptay Gyuri bácsi emlékkövét, majd elbúcsúztunk és visszaindultunk Tatára.

Túránk során találtunk Piros csészegombát, melyről Bandi bácsi korábban írt honlapunkon (letölthető: http://www.zszk.hu/aktualis-gombak), valamint egy kirajzott házi méh család elhagyott lakhelyét és sajnálatosan az 1-es út mellett, sok illegális hulladéklerakót.

Egy nagyon szép gyalogtúra volt ez, még Bábolnáról is érkeztek túratársak.

Vig Edina, Oláh András

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89