Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Jan. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

 

Tisztelt Olvasók!

Szeretnék beszámolót adni, melyben tanúbizonyságot tennék, hogy idén is lesz jó idő, és nem köszönt ránk a „néma tavasz”.

tltemet

Tatán és kedvenc területemen Fényes-fürdőn (és környékén) tettem kisebb-nagyobb gyalog és kerékpáros bejárást. Ajánlani tudom mindenkinek, hogy ő is járja be ezt a területet, hiszen az Angolparkban már javában nyílik a Téltemető (Eranthis hyemalis) szép sárga virággal, a Fényes-fürdőn pedig már 2 cm-es hajtással büszkélkedik a Tavaszi tőzike (Leucojum vernum) és a füzek duzzadt rügyei is kirobbanásra várnak. A harkályok már dobolnak, mint pl.: a Fekete harkály (Dryocopus martius), Közép fakopáncs (Leiopicus medius), Zöld küllő (Picus viridis). Hallottam az évek óta a nagy égeresben fészkelő Holló (Corvus corax) „énekét” is. Érdekes, nem találkoztam még ezzel a jelenséggel, de az elmúlt csapadékbő egy évnek köszönhetően a Védett-forrás és a Nagy égeres, a Sarki-tóval egy vízfelszínt alkot! A Nagy kócsag (Egretta alba), az Egerész ölyv (Buteo buteo) és a Dolmányos varjú (Corvus cornix) látványán kívül az a 12 db Bíbic (Vanellus vanellus) jelentett különös örömöt, melyeknek első képviselőit Somogyfajszon észlelték február 4-én! Érdemes megemlíteni még, hogy a Bíbicet 2001-ben az év madarává választották. Említésre méltó még az-az apró „korai„ denevér, aki egy héttel korábban az Által-ér felett repkedett kissé még álmoskásan.

Ha velünk tartanak Február 26-án szombaton a „szárazföldi” Által-ér túrán, akkor hasonló élményekben lehet részük!

Üdvözlettel,

Mocsi Ádám

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89