Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Jan. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

2011. január 24-én a Kossuth térre beadott pályázatról volt Fórum a Polgármesteri Hivatalban

A pályázat kondícióit Michl József polgármester Úr, valamint a tervezők ismertették. A terveket az elmúlt év során többször is átdolgozták, a pályázat kiírásának, a rendelkezésre álló, illetve megpályázható összegnek megfelelően.  A Fellner Jakab által tervezett Nagytemplom előtt egy olaszos kör alakú teret fog alakítanak ki süttői és tardosi kőlapokkal borítva  a közepén malomkerék formával. Érdekes, némileg "olaszos" hatást fog mutatni. Körben magasítottan és úgy lesz kialakítva, hogy arra majd  rá lehessen ülni. Ez alkalmas lehet majd kisebb rendezvények megtartására is (akár a Civil-Napira?). Felette két csobogó lesz, amely a vizek városát szimbolizálja majd. Egy másik kisebb körben a Mária Immaculata szobor is hangsúlyt kap majd a téren. Egy harmadik körben - már a posta irányában - lehetőség lesz egy szemben lévő kávézó kitelepülésére is. A posta előtti parkoló megszűnik, a helyén egy lekövezett térség lesz , ezt engedte meg a Műemlékvédelmi Felügyelőség(?)- egyelőre nem tisztázott funkcióval. Gondoskodnak majd a csapadékvíz elvezetéséről is.
A tér közlekedése korlátozott lesz, ugyanígy a parkírozási lehetőség is csökken. Nagyobb parkírozó a templom mögött lesz majd. Igyekeztek a téren lévő épületek tulajdonosait is a pályázatba bevonni, sajnos kis eredménnyel. Reményük szerint a térhez kapcsolódó házak, üzletek új szerepet kaphatnak majd az idegenforgalom beindulásával.
Az utak borítását az előkerülő bazaltkockákkal szándékoznak megoldani, hasonlóan a már elkészült Rákóczi utcáéhoz. A térhez kapcsolódóan a Bercsényi és a Komáromi utca is megújul majd ennek megfelelően megváltozik a közlekedés iránya is: A térre csak a mostani vasbolt felől lehet behajtani és a Bercsényi utcán lehajtani, a Fürdő utcáról nem.
Végre a Posta is eldöntötte, hogy rendbe hozatja a borzalmas állapotban lévő épületét. A PH épülete melletti házban egy közösségi célokat szolgáló nagyobb előadó térrel rendelkező  terem lesz kialakítva az ifjúság és a civilek számára (?), valamint ide helyezik el a köz-WC-ket is.
Kérdésemre megnyugtató választ kaptam, ami bennünket a Zöld Sziget Kört érinti: A téren lévő kb. 50 éves fás növényzet legszebb és legértékesebb tagjait (császárfa, platán, stb.) megkímélik, igyekeznek megfelelő arányt tartani a zöldfelület és a lekövezett rész között. Amennyiben a pályázat nyer, úgy az építkezés 2012-ben indulhat meg. Ha jól emlékszem, a munkálatok költségvetése 600 M Ft lesz, amelyhez a város is nagymértékben hozzájárul majd.
Sajnos a templom előtti lépcsősor felújítása nem fért bele, arra valamikor később kerülhet sor. Konklúzióként: Nekem szimpatikus a terv, kívánom, hogy az immár 20 éve tervbe vett rehabilitáció végre megvalósuljon és azt követően már csak a tataiakon múlik, miként fogja élvezni, hasznosítani azt!

Liszt András tb. elnök

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89