Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Jan. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

DSCN2829
Csoportkép

Egyesületünk februári túrája is igen jól sikerült, annak ellenére, hogy féltünk, el sem indulhatunk a borongós idő miatt. A kilenc órási gyülekezőn huszonhárman gyűltünk össze a Berta-malom mellett, igen változatos korosztályokból. Itt Oláh Andris intézett hozzánk pár szót, majd bemutatta Nemes Jánost, a Tatai Televízió munkatársát, aki sok érdekességet közölt velünk a túra folyamán.
A Fényes-fürdő bejáratánál Mocsi Ádám beszélt nekünk az itteni élővilágról, majd továbbhaladtunk az Által-ér mentén. Utunk során láthattuk a Malom-patakot, aztán az Árendás-patakot, amelyek többek között táplálják az Által-eret. Utóbbiról meglepődésünkre kiderült, hogy szomódi terület, miközben mindenki Tata területének gondolta.
Néhány alkalommal kénytelenek voltunk kicsit eltávolodni az Által-ér partjától, mert ott képtelenség lett volna biztonságosan haladnunk, de nagy kitérőt egyszer sem kellett tennünk, és sokan megjegyezték, hogy sokkal rosszabb körülményekre számítottak, az előző napi nagy esőzések és az olvadás miatt.
Voltak, akik nem jöttek végig az útvonalon, hanem csak Szomódig sétáltak velünk, ám a legtöbben Dunaalmásig kitartóan haladtak az itt-ott elég keskeny és meredek úton, dacolva a néha hideg széllel.
Találkoztunk gombákkal, páfrányokkal, valószínüleg megtaláltuk egy ragadozó madár "étkezőjét". Sajnos nem csak szépet láttunk, előfordult, hogy az engedély nélkül lerakott szemetet "csodáltuk" meg, és szörnyülködtünk, mit művel sok ember.
Éppen időben érkeztünk Dunaalmásra ahhoz, hogy elérjük az egy órási buszt, de négyen még maradtunk, és elmentünk egészen a Duna-partig.
Ez a túra valóban bárki számára leküzdhető volt, ennek ellenére egyáltalán nem unalmas. Remélem, hogy mindenki legalább annyira jól érezte magát, amennyire én is!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89