Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Ápr. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

Az egyesület 1991 óta működik, amely jogi és szellemi elődjének a híres Herman Ottó Kört tartja. Az alapító tagok döntően tatai, tatabányai, oroszlányi és az ezekhez közeli településeken élő tanárok, mérnökök, diákok, természetszerető emberek. A 2004 óta közhasznú egyesületté formálódó szervezet tagjainak száma meghaladja a hetvenet. Az egyesület munkájának jelentős részét (klímavédelem, környezetvédelem, természetvédelem) felnőttek irányításával a közép- és általános iskolai, valamint a főiskolákon és egyetemeken tanuló diákok végzik. Az egyesület figyelemmel kíséri az ismert természeti értékeket, terepbejárásokat, táborokat szervez, felkutatja és feltérképezi a már ismerteken túli, védelmet igénylő területeket. Megbízás esetén kezelői jogot vállal ilyen területek védelmének érdekében. Jelzéssel él minden olyan esetben, amikor a természeti értékek veszélyeztetését, pusztítását észleli. Együttműködik más, hasonló célokra alakult szervezetekkel.


Az egyesület ismeretterjesztés céljából szabadidős tevékenységeket, egészségvédelmi programokat szervez, előadásokat és bemutatókat tart. A természeti bejárások, túrák, táborozások alkalmával gomba, gyógynövény és egyéb természeti javak begyűjtését és vizsgálatát végzi.

A Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület tömegsport-tevékenysége döntően kerékpáros túrázásban, teljesítmény gyalogtúrázásban, vízi túrázásban (kenu) és barlangászatban nyilvánul meg.  Néhány  egyesületi tag társadalmi természetőr feladatot lát el.

Felkérés esetén gyalog-, kerékpár-, barlang-, vízitúrákat szervez, gyakorlatokat, előadásokat tart iskolásoknak és csoportoknak.

Tata és környéke sok és kiváló vízzel rendelkezik, melyeket a jelenlévő ipari tevékenységek veszélyeztetnek. Az egyesület tagjai évek óta elvégzik legfontosabb vizeink rendszeres minőségvizsgálatát, folyamatosan nyomon követhetik azok változásait. Elsősorban az Által-ér vízgyűjtő területére és a tatai Öreg-tó vízére fókuszálnak.
Az egyesület szakmai kirándulásokat, túrákat szervez, vizsgálva a hazai makro- és mikrozonális faunánkat, flóránkat, természeti értékeinket. Elsősorban a Gerecse-, a Vértes-, a Pilis-, a Bakony-, és a Budai-hegységekben tevékenykednek. Havi rendszerességgel végzik e tevékenységeket túravezetők és szakemberek segítségével. Emellett minden nyáron természet- és környezetismereti kutatótábort szervez.

Egyesületünk honlapja: www.zszk.hu

Az egyesület működésének költségeit pályázatokból és az összegyűjtött SzJA 1 százalékokból fedezik.
Elérhetőségeink:

Székhely: Komárom-Esztergom megye 2835 Tata-Agostyán, Kossuth L. u. 68/A.

Telephely: Komárom-Esztergom megye 2896 Szomód, Kiss u.8.

Postacím: Komárom-Esztergom megye 2890 Tata, Kazinczy F. u. 3.

Adószám: 19150550-1-11

Számlaszám: 63200119-14926354 (Pannon Takarék Bank Zrt.)

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Honlap: www.zszk.hu
Kapcsolat: Oláh András, elnök: 06/20/596-4880; Mocsi Ádám, elnökségi tag: 06/70/385-79-81

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89